پرسش:
در قرآن از امام مهدی (ع ) چگونه یاد شده است ؟
پاسخ:
آیاتی از قرآن اشاره به قیام حضرت مهدی (ع ) دارد, از جمله : در سوره انبیاء آمده است : ((ولقد کتبنافی الز بور من بعد الذکر ان الارض برتها عبادی الصالحون ; در زبور بعد از ذکر (تورات ) تور داشتیم که بندگان صالح من حکومت زمین را به ارث می برند.(1)در ذیل این آیه روایاتی آمده است که ((هم اصحاب لمهدی فی آخر الزمان ,آنان یاران مهدی (ع ) در آخر الزمان هستند)).
در سوره نور آمده است : (( وغدالله الذین آمنوا منکم . عملوالصالحات لیسیتخلفنهم فی الارض کما استخلف الذین من قبلهم و لیمکنن لهم دینهم الذی ارتضی لهم و لیبدلنهم من بعد خوفهم امنا یعبدتنی لایشرکون بی شیئا و من کفر بعد ذلک ماوئک هم الفاسقون ,()خداوند به کسانی از شما که ایمان آورده و اعمال صالح انجام داده اند, وعده داده (پـاورقی 2ـ نور (24 آیه 55
است که آنان را خلیفه روی زمین کند, آن گونه که پیشینیان را خلافت بخشید و دین و آئینی را که برای آنان پسندیده است , پا بر جا و ریشه دار سازد و بیم و ترس آنان را به امنیت مبدل کند. آن چنان می شود که تنها مرا می پرستند وچیزی را شریک من نخواهند کرد و کسانی که بعد از آن کافر شوند, از فاسقان اند)).
آیه دیگر آه اشاره به قایم حضرت مهدی دارد, آیه طهور حق در سوره توبه است : (( هوالذی الرسل رسوله بالهدی و دین الحق لیظهره علی الدین کله و لوکره المشرکون )).(2)شبیه این آیه در سوره فتح آمده است : ((هو الذی ارسل رسوله بالهدی ودین الحق لیظهره علی الدین کله )).(3)این آیات بر اساس روایاتی که ذیل و تفسیر آنها آمده ,تطبیق بر حضرت مهدی (ع ) شده است . (4)
(پـاورقی 1ـ انبیاء (21 آیه 15
(پـاورقی 2ـ توبه (9 آیه 33.
(پـاورقی 3ـ فتح (48 آیه 28.
(پـاورقی 4ـ نامه مکارم , پیام قرآن , ج 9 باتلخیص .
این شعر خودمه سال 84 گفته بودم ولی دوست نداشتم تو وبلاگ بذارم به خاطر اشکالات وزنیش!
ولی : قافیه اندیشم ودلدار من گویدم مندیش جز دیدار !!
فدای یوسف چشمت چرا نمی آیی
چرا به کلبه احزان ما نمی آیی
گرت زدست برآید زما نشانی گیر
تو خوبترین بنده خدا نمی آیی
بیا به شبکده ما ترانه ای بسرای
به مرده مرده ی ما صورها نمی آیی
بیا نماز صبح را دمی تو ظاهر باش
و ما جماعتی به شما اقتدا نمی آیی
چه شعرها که سرودیم از تو غایب ماه
به چاه غیبت ما آشنا نمی آیی
چه جمعه ها که بکردیم ندبه را فریاد
چقدر بر تو نوشتیم بیا نمی آیی
امیدوارم عوض ثواب کباب نکرده باشیم!!
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
علم ما بر اوضاع و احوال شما احاطه دارد و هیچ چیزی از احوال شما بر ما پوشیده نیست.
امام مهدی (عج)
بسم الله الرحمن الرحیم
امام حسن عسکری(ع):
در آن غیبت کسی از هلاکت و نابودی نجات نمی یابد مگر آن کسی که خداوند وی را به دعای بر فرج مهدی علیه السلام توفیق دهد.
هوالکافی
انتظار ، انتظار ، انتظار ، و باز هم انتظار
چه حس غریبی،شاید برای من و شاید هم برای ما....کاش زود بگذرد.
درد دل:
نمی دونم چرا من مثل اونها نیستم..
اونهایی که هر وقت دلشون بخواد می تونند تو رو ببینند، می تونند عاشقانه باهات حرف بزنند،میتونند برات درد دل کنند... شاید بهتر باشه من بنویسم اگه خواستم حرف بزنم،باید بنویسم....نمی دونم شاید نوشته هام رو می خونی، شاید هم نمی خونی... چه خیال پوچی...بیشتر از این هم شاید نمی تونه باشه ... همش شد شایدو شاید....
خیلی دلمون گرفته هرچه زود تر بیا ،بد جوری تو تاریکی ها ناپیدا شدیم. باز هم منتظرت میمونیم.
***************************************************************
امام مهدی(عج): هرکس از شما باید کاری کند که به واسطه آن به محبت ما نزدیک شود.
به نظر شما بهترین کار که ما رو به محبت مولامون امام مهدی(عج) نزدیک می کنه چیه ؟؟
حالامن نمی گم بهترین کار،هر کاری باشه باید بکنیم.
ولی به نظرم بهترین کار معرفت و شناخته...
زیاد سخت نگیرید..داستان،مقاله و...هر چی داشتید بزارید ، حتی یه حدیث.
اللهم صل علی محمد و آل محمد
وعجل فرجهم
پرسش:
آیا در کتاب مقدس یهود سخن از انتظار فرج به میان آمده است؟
پاسخ:
شور والتهاب انتظار موعود آخرالزمان در تاریخ پرفراز ونشیب یهودیت موج میزند. در عهد قدیم از کتاب مقدس، سفر مزامیر داوود، مزمور 37 میخوانیم: "به جهت وجود اشرار وظالمین مأیوس مشو؛ زیرا نسل ظالمین از روی زمین برچیده خواهد شد ومنتظرین عدل الهی وارثان زمین خواهند شد. وکسانی که مورد لعن الهی واقع گردند بینشان تفرقه خواهد افتاد. وانسانهای صالح کسانی هستند که وارثان زمین شده وتا پایان تاریخ در روی زمین زندگی خواهند کرد".
{پاورقی . کتاب مقدس، سفر مزامیر داوود. پاورقی}تب وتاب انتظار دخالت اعجازآمیز خداوند در دوران سیطره والیان رومی بر فلسطین به اوج خود رسید، وبه همین علّت هنگامی که یحیای تعمید دهنده ندا داد:
"توبه کنید، زیرا ملکوت آسمان نزدیک است." {پاورقی . متّی، 2/3. پاورقی}تودههای مردم پیام او را با جان ودل شنیدند، کلمات هیجانآور او دلهای شنوندگان را تکان میداد والهامبخش گروههای ستمدیده وبینوایی بود که همواره آتش شوق انتظار برای قیام "مسح شده خدا" در قلوبشان زبانه میکشید.
نمی دونم شما هم دقت کردید یا نه؟ عامه مردم وقتی نام پیامبر اعظم حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم را می آورند، بعد از ذکر نام حضرت، برای احترام و محبتی که نسبت به ایشان دارند صلواتی می فرستند اما نصفه و نیمه ( صلی الله ) می فرستند. مطمئنا اکثر قریب به اتفاق آنها نمی دونند که « صلّی الله » به تنهایی یعنی ( درود و صلوات خدا ). خوب این صلوات ناقصه ( صلوات بر چه کسی ). درسته که بعد از نام حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلّم این صلوات ذکر می شود اما اگر برای احترام به عظمت و شأن ایشان و محبتی که نسبت به حضرت دارند، این صلوات را می فرستند باید به طور صحیح و کامل بفرستند.
متأسفانه قضیه وقتی دردناک می شود که می بینیم اکثر مجری های صدا و سیما ( از گوینده اخبار گرفته تا برنامه های دیگر ) صلوات پس از نام حضرت را ناقص می فرستند. یه روز در یک سمینار که خبرنگاران و فیلمبرداران هم تمام لحظات را ثبت می کردند، دیدم که مجری برنامه با آن همه دبدبه و کبکبه وقتی نام حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم را بر زبان آورد، صلوات بعد از آن را ناقص فرستاد و گفت ( صلی الله ).
واقعا جای تأسف داره که در یک جامعه اسلامی شیعه مذهب، هنوز بیشتر مردم و حتی افراد تحصیل کرده ای که خیلی هم ادعا دارند، نمی دانند که صلوات را باید کامل و صحیح فرستاد. فکر می کنم فرهنگ سازی در این زمینه خیلی مهم باشه. مثلا چرا کسی دعای صلوات را ناقص نمی فرسته و نمی گه ( اللهم صل )؟! چون برای همه جا افتاده که چنین صلواتی هیچ ارزشی نداره تا زمانی که به طور کامل ذکر بشه ( اللّهمّ صلّ علی محمد و آل محمد ).
پس بیایید فرستادن ( صلی الله علیه و آله و سلّم یا صلوات الله علیه و آله ) به طور کامل و صحیح را پس از نام پیامبر اعظم، تبدیل به یک فرهنگ عمومی کنیم.